ایرادهای نظرسنجی‌ مجازی از نگاه عباس عبدی

به خبرنامه جامع تخصصی لوازم خانگی خوش آمدید

پنجشنبه ۱۲ تیر ۰۴

ایرادهای نظرسنجی‌ مجازی از نگاه عباس عبدی

ایرادهای نظرسنجی‌ مجازی از نگاه عباس عبدی https://evarah.ir/2021/02/ایرادهای-نظرسنجی‌-مجازی-از-نگاه-عباس/ ایواره Wed, 03 Feb 2021 10:49:07 0000 عمومی https://evarah.ir/2021/02/ایرادهای-نظرسنجی‌-مجازی-از-نگاه-عباس/

یکی از ویژگی هایی که اخیراً در دسترس عموم قرار گرفته است ، نظرسنجی آنلاین است. کاری به ظاهر ساده ، کم هزینه یا تقریباً ارزان که مجری فکر می کند بسیار ارزشمند خواهد بود. به گزارش ایواره ، عباس عبدی در ادامه یادداشت خود در روزنامه “اعتماد” گفت: اکنون که وارد فصل انتخابات می …

منبع: خبرگذاری ایواره
ایرادهای نظرسنجی‌ مجازی از نگاه عباس عبدی

یکی از ویژگی هایی که اخیراً در دسترس عموم قرار گرفته است ، نظرسنجی آنلاین است. کاری به ظاهر ساده ، کم هزینه یا تقریباً ارزان که مجری فکر می کند بسیار ارزشمند خواهد بود.

به گزارش ایواره ، عباس عبدی در ادامه یادداشت خود در روزنامه “اعتماد” گفت: اکنون که وارد فصل انتخابات می شویم بازار داغ خواهد شد. هر شخص یا کانالی که مخاطبان قابل توجهی داشته باشد تلاش می کند تا از این فرصت استفاده کند. البته یافته های وی ممکن است واقعی باشد و معتبر باشد ، اما مشکل اصلی این است که مشخص کنیم این یافته ها چیست.

اگر همه بخواهند از هر کانال یا صفحه یک یا چند س askال بپرسند و نتایج را به افکار عمومی تعمیم دهند ، خوب همه این س willال را خواهند کرد ، و سپس خواهیم دید که با صدها نظر عمومی مختلف درباره یک موضوع روبرو هستیم. برای اینکه بدانید نتایج این نظرسنجی ها چقدر متفاوت است ، کافی است یک نظرسنجی و نتایج آنها را همزمان و برای مدت زمان محدودی در تلگرام ، اینستاگرام و توییتر یک نفر و حتی افراد مختلف مقایسه کنید. همچنین می توانید در یک صفحه یا کانال یا حساب توییتر از سه نفر مختلف یک پرس و جو ایجاد کنید و نتایج را مقایسه کنید. شما می توانید به طور همزمان پرس و جو را در فضای مجازی به صورت حضوری یا با مدل و نتایج مقایسه کنید. البته همه اینها بسیار متفاوت از یکدیگر خواهند بود. دلایل آن نیز روشن است.

اول اینکه ، همه این نظرسنجی ها از نظر آماری جمعیت متنوعی دارند ، به عبارت دیگر ، حتی اگر مشکلی در پاسخگویی وجود نداشته باشد ، نتایج نشان دهنده آرای گروه های مختلف است. کسانی که اعضای کانال برده هستند یا محتوای آن را در جای دیگری می بینند و به نظرسنجی ها پاسخ می دهند با افرادی که اعضای کانال یک اصولگرای افراطی یا طرفدار سرنگونی هستند متفاوت هستند. حتی مخاطبان من در توییتر با مخاطبان من در کانال تلگرام متفاوت هستند. مشکل دیگر در نظرسنجی های آنلاین انحراف شدید بین پاسخ دهندگان و غیر پاسخ دهندگان است. این در نظرسنجی های تلفنی و جاده ای تا حدودی کنترل می شود ، اما چنین کنترل در نظرسنجی های آنلاین امکان پذیر نیست. نظرسنجی های مجازی را می توان مسخره و پاسخ های کاملاً بی ربط و غلط داد ، در حالی که این در نظر سنجی های کلاسیک بسیار کمتر است زیرا مصاحبه شونده متوجه می شود که ممکن است تناقضات و در آخر نظرسنجی ها را مجازی از ترول های خود درک کند. می تواند با اقدامی هماهنگ وارد میدان شود و نتایج نظرسنجی خاصی را بارگیری کند.

نکته دیگر این است که در بررسی های میدانی می توان روابط بین متغیرها را پیدا کرد و مفاهیم عمیق تری نسبت به نمایش فرکانس دریافت کرد ، اما این در نظرسنجی های مجازی کمتر امکان پذیر است. به همین دلایل و همچنین حضور افراد غیرقابل اعتماد با پیش فرض های غیر علمی و انگیزه های سیاسی در این زمینه ، اعتبار این نظرسنجی ها مخدوش است و به دست آوردن اظهارات معتبر از آن بسیار دشوار است. به همین دلیل ، بهتر است از نقل این نظرسنجی ها خودداری شود ، زیرا برعکس آن به راحتی قابل ارائه است. این بدان معنا نیست که این نظرسنجی ها کاملاً بی فایده هستند و نباید انجام شوند ، بلکه به این معنی است که باید از آنها بسیار با دقت استفاده شود. دوم ، بیرون آمدن از آنها نسبتاً دشوار است و برای دستیابی به نتیجه ای با احتمال زیاد خطا باید دانش کافی داشت.

توصیه کلی این است که نظر سنجی مراکز معتبر را با تجزیه و تحلیل تخصصی استاندارد کنید. خود اعداد معنای دقیق ندارند. واقعیت ها را می توان به روش دیگری از فضای مجازی استخراج کرد. نظرسنجی ها در این فضا احتمالاً کمترین اطمینان را دارند.

انتهای پیام

منبع: خبرگذاری ایواره
ایرادهای نظرسنجی‌ مجازی از نگاه عباس عبدی

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.